dinsdag 1 november 2011

Latijns-Amerikaans Filmfestival van Vlaanderen 2011

Realidad Latina vzw maakt zich klaar voor de derde editie van het "Latijns-Amerikaans Film Festival van Vlaanderen", dat zal doorgaan van 15 tot 27 november 2011.
Net als vorig jaar, zal Cinema Zuid te Antwerpen de hoofdlocatie zijn van dit festival, ook zullen er vertoningen plaatsvinden in de Piano Fabriek te Brussel en in het internationaal ontmoetingscentrum Pangaea te Leuven.


Het  festival opent dit jaar met een Argentijnse film “De caravana” van Rosendo Ruiz. Het volledige programma is vanaf nu online (catalogus downloaden) te raadplegen: www.latinofilmfestival.be

Dit jonge festival zal 50 nieuwe films vertonen die de verschillende gezichten van Latijns-Amerika weerspiegelen. De films in competitie zullen beoordeeld worden door een jury van filmmakers en cinefielen zowel uit België als Latijns-Amerika. Het festival houdt eraan om een aantal filmregisseurs uit Latijns-Amerika uit te nodigen om het festival bij te wonen en zo persoonlijk met het publiek te discussiëren.

Bij deze 3de editie is het "Rapa Nui Film Festival" bij ons te gast, vier kortfilms over het Paaseiland zullen hier vertoond worden.

De openingsfilm van deze 3de editie belooft een onvergetelijke en complete ervaring te worden. Het betreft de Argentijns-Cordobese film die al heel de wereld rondreisde “De caravana”. Een rauwe comedie die je van begin tot einde meeneemt in een onbekende wereld uit Córdoba. Vooraf is er een Cubaanse kortfilm die ruimte biedt tot reflectie en natuurlijk de komische noot, die veelal terug te vinden is in dit soort films.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten