woensdag 26 maart 2014

VIW trekt naar de beleidsmensen

MEMORANDUM HUIDIGE EN TOEKOMSTIGE VLAAMSE BELEIDSMAKERS

Ter attentie van de huidige en toekomstige Vlaamse beleidsmakers stelde de stichting een memorandum op. Hierin vraagt het de Vlaamse politieke partijen een aantal aandachtspunten voor de Vlamingen in de buitenland mee te nemen in hun verkiezingsprogramma’s en naar de onderhandelingstafel voor het nieuwe Vlaamse regeerakkoord. Noem het aanbevelingen & mogelijke acties naar een betere zorg voor Vlamingen in het buitenland. De stichting beroept zich op een groeiende nood aan een buitenlands netwerk, met naast een officieel netwerk een wereldwijd groeiende groep Vlaamse expats, die professioneel gedreven en vaak tijdelijk in het buitenland vertoeven. Deze diaspora kan  informeel het Vlaams buitenlands netwerk aanzienlijk versterken.
Lees memorandum 

Verder is er nog nieuws van de Vlaamse  Regering. Zij komen met een nieuw logo op de proppen voor hun buitenlandse communicatie. 'Verbeelding werkt' of zoals het klinkt in het Engels: 'State of the art'.

De nieuwe huisstijl van de Vlaamse overheid werd in februari officieel voorgesteld. Naast de nieuwe Vlaamse Leeuw, heeft Vlaanderen nu ook een nieuwe slogan. De huisstijl wordt de basis voor alle interne en externe communicatie van Vlaanderen: zowel voor internationale communicatie als voor toepassingen binnen Vlaanderen. De opgefriste Vlaamse leeuw, de stijlvolle halve leeuwenkop zonder klauwen, krijgt het gezelschap van de slogan Verbeelding Werkt. In het Engels wordt dat State of the Art. Een uitgebreide toelichting is te lezen in het nieuwe VIW-tijdschrift dat eerstdaags verschijnt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten