donderdag 17 november 2016

De wereld gaat open met een bril op je neus

Charla uit de virtuele realiteit Belgisch bedrijf in BA 

Wat is VR, vanwaar komt het en wat brengt de toekomst?”

De virtuele revolutie is een feit. Wie een bril draagt ziet meer. Dat is de sleutel van de bliksemsnelle opkomst van virtual reality. Met zo’n VR-bril op je neus, wordt de wildste fantasiewereld werkelijkheid. VR geeft je rechtstreeks toegang tot nieuwe locaties buiten je alledaagse comfortzone. Je wereldbeeld makkelijk verbreden, dat is het idee van Nuvia, virtual tour.city.
VR, de toekomstige reisbeleving. Eén ding is zeker, zowel VR als AR zijn beiden krachtige storytelling tools. 
Als bedrijf kan je je (potentiële) klant meenemen in jou inspiratie- en oriëntatie fase. Customer Journey, het bestemmingsverhaal en de beleving van jou boodschap kan door deze technieken als geen ander worden weergegeven. Google Street View staat al jaren bekend om virtueel door straten en pleinen te lopen, steden te bezichtigen etc. Daar is nu Virtual Reality ondersteuning bijgekomen, met behulp van je Google Cardboard kan je virtueel in de echte wereld rondlopen! 

En dit is nu net waar onze gastsprekers, internetpioniers en Google vertrouwde VR fotografen Bart Verhaegen en Johan Beselaere reeds jaren mee bezig zijn. Vandaag werken zij in opdracht van de "Paginas Amarillas" Guru-Soluciones aan de virtualisering van de stad Buenos Aires waarbij duizenden zaken virtueel op de kaart worden gezet. Als wereldreizigers zijn zij niet aan hun proefstuk toe. Als grootste Google Trusted Photographer Agency zijn ze naast hun thuisbasis (beiden Oostendenaars) actief in tal van Europese steden, Zuid Afrika, Mexico en waren ze dit jaar ook reeds in Brazilië (in het kader van de Olympische Spelen). De unieke technologische goeroe Johan en de passionele journalist Bart weten in een mum van tijd uit te leggen waarom ook VR voor elk van ons belangrijk kan zijn. Het belooft alvast een boeiend verhaal te worden. Tell me and I forget, teach me and I may remember, involve me and I learn. 

VIRTUALTOUR.CITY Bart Verhaegen www.virtualtours.city | Nuvia | 500 cities - 500.000 businesses

Geen opmerkingen:

Een reactie posten