donderdag 29 december 2011

Kunzt.gallery bezet luchthaven Uruguay

Belgische kunstenaar 'bezet' luchthaven Montevideo met 330 beelden

Toen de Belgische kunsthandelaar kunzt.gallery verliefd werd op een oude boerderij in Uruguay was het maar kwestie van tijd om de koffers te pakken en te verhuizen. 


Kunzt.gallery werkt al jaren samen met verschillende kunstenaars waaronder ook de Oostendenaar William Sweetlove. De keuze om als eerste project Sweetlove naar Uruguay te halen was vrij vlug gemaakt omdat z'n kleurrijke beelden met een positieve boodschap hier zeer goed passen. 


Sweetlove was meteen te vinden voor het idee om het grootser aan te pakken dan een gewone expositie. Voor de locaties gaf hij carte blanche en voorts groeide zijn enthousiasme met de dag. De kunstenaar zelf komt rond het einde van het jaar naar Uruguay. Z'n beelden worden enorm goed onthaald en toveren bij elke toeschouwer meteen een lach tevoorschijn.

Hij verkiest te werken met gerecycleerde materialen en gaat heel bewust om met actuele problemen die voortkomen uit de huidige klimaatverandering en de pollutie.  Hij voorziet z'n dieren alvast van zuiver water, een voedselpakket en laarzen om hun overlevingskans te vergroten. Kunzt.gallery, gerund door twee Belgen, hebben grootse plannen om met de beelden Zuid-Amerika te veroveren.
In 2012 hebben ze alvast een nieuw project gepland:  1000 beelden in Sao Paolo / Brazil ! 
bron: VIW.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten