donderdag 8 maart 2012

Zuid-Amerikaanse tentoonstelling in Brussel


Terwijl het herfst en winter was in Vlaanderen, genoot men in Latijns-Amerika van de lente en de zomer. Nu de winter in Vlaanderen op zijn laatste benen loopt, kijken we reikhalzend uit naar het nieuwe leven, het lengen van de dagen,... De tentoonstelling 'De Lente op zijn kop' speelt in op deze tegengestelde seizoenen tussen het noordelijk en het zuidelijk halfrond, maar wil vooral de band benadrukken tussen Vlaanderen enerzijds en Argentinië en Chili anderzijds.


Deze tentoonstelling is het gezamenlijke initiatief van het Departement internationaal Vlaanderen, de ambassades van Argentinië en Chili en de stichting Vlamingen in de Wereld, wiens vertegenwoordigers in beide landen de aanzet vormden en de organisatie op zich namen. Ze sloegen de handen in elkaar en zetten een fotowedstrijd op.

Deze tijdelijke expo wil de vriendschappelijke relaties onderstrepen tussen twee grote landen en een kleine regio, die ondanks haar geringe gestalte getuigt van een wereldwijd erkend baanbrekend vakmanschap. Deze tentoonstelling zet op een artistieke wijze ons deelgenootschap in de schijnwerpers. Een ontmoeting van twee werelden, die samen smelt tot één wereld van schoonheid. De tentoonstelling omvat een zeventigtal foto's, allen genomen door Vlamingen die tijdelijk of permanent in Argentinië of Chili wonen. Dit resulteert in unieke beelden want beide landen worden geportretteerd door de lens van inwijkelingen. Uniek ook omdat het de sterke samenwerking symboliseert tussen Argentinië, Chili en Vlaanderen.



Alle tentoongestelde foto’s worden te koop aangeboden aan 50€ per stuk

Gelieve titel/fotograaf van de foto door te mailen aan Inge.roggeman@viw.be

De opbrengst van de verkoop gaat naar de Vlaamse clubs in Argentinië en Chili


De tentoonstelling loopt van 27 februari tot 16 maart 2012
te bezichtigen tijdens de kantooruren.
Opstelling
2012-02-24-09.33.39 2012-02-24-09.34.09

Geen opmerkingen:

Een reactie posten