zondag 15 april 2012

België verliest Paasei-record aan Argentinië

België is weer een record kwijt. 

Vorige zondag (8 april) werd in de stad Bariloche het grootste paasei ter wereld gebaard: Niet minder dan 8,5 meter hoog was het chocoladen monster, waarin 7.5 ton chocolade was gekropen en tientallen bakkers haddan aan meegewerkt.

Het vorige record van het grootste paasei ter wereld, stond op naam van een bakker uit Sint Niklaas: Deze had in 2005 een ei gelegd van 8,3 meter


De Argentijnen zagen hun poging om het record te breken, ei zo na gefnuikt door de zonnestralen van Bariloche, die de ovalen chocoladeberg deed smelten en barsten.

Maar tegen 11u 's morgens was het ei dan toch gelukkkig klaar en konden de Guinness-record officials de metingen verrichten, waarna de dorpelingen de rest van het werk voor zich namen en het ei van verdere blootstelling aan de elementen behoedden en chocolade in de mond lieten smelten. 

Een record minder voor België, dat gelukkig nog een aantal internationaal belangrijke wereldrecords achter zijn naam heeft staan: Dat van de langste regeringsvorming (2011, waarmee Irak verslagen werd) en dat van het hoogste aantal ministers per hoofd van de bevolking.

meer info in de Argentijnse pers


Geen opmerkingen:

Een reactie posten