maandag 11 juni 2012

Restaurante DUE in Recoleta

Onze vaste keuken-recensenten Marleen Van Dort en Luc Verhaegen, zijn hun licht gaan opsteken in de uptown-buurt Recoleta (Buenos Aires). Daar vonden ze DUE, een piepklein lieflijk restaurantje met Italiaanse “roots”.  Ze aten geen milanesa napolitana of pastel de papa, maar wel een paar plats d'auteur die ons doen watertanden.

DUE is gelegen aan het drukke kruispunt av. Pueyrredón en Juncal. Wie niet oplet is er zo voorbij.
Keer op je stappen terug want achter de glazen wand huist Leandro Varela met echtgenote Giselle en hun medewerkers. De chef en zijn team ontvangen ons in een ontspannen sfeer. Het interieur werd pas totaal vernieuwd. Een intiem warm decor met zachte halogeen verlichting en rode muren zorgen voor een thuisgevoel. Een tafel bij de inkom met allerlei huisbereide gebakjes, zoals muffins, scones, koekjes, appelgebak en notenbrood nodigt uit voor het vieruurtje.




Leandro werkte na zijn opleiding aan het “Instituto Argentina de gastronomia” in Bariloche, Mendoza en Buenos Aires  alsook in New-York, Kaapstad en Acapulco waar hij inspiratie haalde voor zijn eigen zaak. Leandro maakt geen eten klaar, hij creëert voortdurend verrassende combinaties, die zowel het oog als de tong strelen. Hij werkt steeds met verse en gezonde ingrediënten. Op het menu altijd veel visgerechten, maar ook verse pasta’s, kip, steak en varkenshaasje. De gerechten zijn steeds bereid met de juiste kruiden en lekkere lichte sauzen.

Marleen koos voor een gegrilde zalmforel met een brunoise van verse abrikozen, afgewerkt met verse champignons, erwtjes, kerstomaatjes, babymaïs en basilicum opgediend in een fijne, ietwat zoete  dressing. Hierbij een glas witte Sauvignon blanc Santa Julia.


Luc zijn oog viel op een smeuïge fetuccine met gamba’s en kippeblokjes in een safraanroomsaus, op smaak gebracht met look, pijpajuin, gedroogde tomaatjes, spinazie, courget en zwarte olijven. Met een glas Malbec Ique 2010 erbij, was dit gewoon een feestje.

We deelden één dessert. Verse vruchten, gegratineerd met een champagnesabayon, geroosterde amandelen en een sorbetje van meloen en rode vruchten. Een streling van de smaak- en andere papillen…
Een afsluiter van formaat!

De kaart wijzigt regelmatig. Het middagmenu biedt keuze uit 3 visgerechten, 3 pastagerechten,
3 vleesgerechten en een 7-tal salades met of zonder nagerecht. De prijs varieert van 48 tot 66 peso's.
Het avondmenu biedt een aantal meer feestelijke gerechten aan. 
De prijs schommelt tussen 100 en 150 peso's.
De prijzen van de wijn per fles gaat van 45 peso's tot 200 peso's.


Het verdict van onze gourmets:

Interieur: 8/10
Kwaliteit van spijzen: 9,5/10
Service: 9/10
Verhouding Prijs-kwaliteit: 10/10




Waar?
DUE, Juncal 2391
Capital Federal
Tel.: 4829-9400
Zondag gesloten
Tien procent korting voor lezers die met een LAMBIK onder de arm het restaurant binnenkomen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten