donderdag 18 oktober 2012

Argentijnse wijnbar in Gent

De Donkersteeg in Gent kleurt hemels blauw. In het pand van Seafood Georges openden Tom Van den Hecke en Lorena Esquivo de bar Argenvino. Een Argentijnse wijn en tapabar.

Trouwe klanten van de markt in Ledeberg kennen hen al langer. Sinds een half jaar staan Tom Van den Hecke en zijn Argentijnse vriendin Lorena Esquivo er trouw op post met hun wijnen en empanada's (gevulde deeghapjes). 'Dat draait steeds beter, de mensen leren onze producten kennen', zeggen ze. En daarom waagt het jonge koppel nu ook de sprong naar een eigen zaak.

Voor thuis

Op 1 juni openden ze Argenvino aan de Donkersteeg 25 een moderne wijn- en tapasbar, waar je ook Argentijnse producten kan kopen voor thuis, van ontbijtkoeken tot kweepeergelei. In het begin pakt het koppel het rustig aan, met het aanbod dat ze ook op de markt serveren. Grote en kleine empanada's met kip, twee soorten met rund, chorizo en Argentijnse kaas, dat zijn de hapjes waarmee ze starten.

'Maar we willen het aanbod gaandeweg uitbreiden, onder meer met tapas op basis van Argentijnse steak.'

Maar Argenvino is in de eerste plaats een wijnbar. 'We hebben de huiswijn Candela en een suggestiekaart, zodat we ons aanbod gemakkelijk kunnen wijzigen als we interessante wijnen ontdekken.' Op de kaart van Argenvino vind je geen bier of sterkedrank. Wel wijn, frisdrank, koffie en Argentijnse thee.

Argenvino is, vanaf 1 juni, elke dag open vanaf 8 uur (voor de ontbijters). In de week sluit de zaak rond 21 uur, vanaf donderdag rond 23 uur.
 bron: City Secrets

Geen opmerkingen:

Een reactie posten