maandag 14 oktober 2013

Berichtje van de Nederlandse Vereniging

EL BESO - DE KUS
Een theatervoorstelling van de Nederlandse schrijven Ger Thijs, vertaald naar het Spaans en te zien in Buenos Aires in het kader van de uitwisseling AMS-BUE. Een unieke ontmoeting tussen het Argentijns en Nederlands theater met in de hoofdrollen Beatriz Spelzini en Pablo Alarcon.
Synopsis Hij won ooit een cabaretfestival, nu amuseert hij in een berenpak de jeugd in een landelijk pretpark. Op een dag loopt hij het bos in om na te denken hoe het verder met hem moet. Daar stuit hij op HAAR, de provinciale schone, die ook iets te verwerken heeft: is haar lichaam ernstig ziek of hebben de doktoren zich in hun diagnose vergist? Dit aparte tweetal - de een in geestelijke, de ander in lichamelijke nood - vindt troost bij elkaar. Ze vervolgen hun weg gezamenlijk, wat een reeks ontroerende, hartverscheurende maar ook geestige verwikkelingen tot gevolg heeft. Intenser dan ze tot nu toe hebben ervaren overvalt hen de liefde tot hun wegen zich weer moeten scheiden.
Over de Kus De Kus, een Hummelinck Stuurman productie, ging in première op 29 januari 2013 in Leiden onder leiding van schrijver Ger Thijs. Belgisch toneelgezelschap ‘Het Gevolg’ blies de Kus in maart 2013 nieuw leven in met een nieuwe productie, gevolgd door nog een productie in samenwerking met een Pools theatergezelschap. In mei ging dit stuk in première in het ‘Ateneum Teatr de Varsovia’. In Buenos Aires heeft regisseur Cristian Drut , samen met topacteurs Beatriz Spelzini en Pablo Alarcón, het nu voor elkaar gekregen een artistieke mix te creëren die ons meeneemt naar het ruige platteland. De twee personages nemen ons mee op hun aangrijpende pad, bezaaid met angst, verlangens en paradoxen. Hoewel hun directe realiteit misschien ver van de onze afstaat zijn de problemen, en de pogingen deze te overwinnen, universeel. Het samenspel tussen Beatriz Spelzini en Pablo Alarcón zorgt voor een verrassende en kleurrijke dynamiek die El Beso maakt tot wat het is. Alles roept een gevoel op, niets is zonder reden. Laat u inspireren door deze unieke ontmoeting tussen het Argentijnse en Nederlandse theater. El Beso, nu ook in Buenos Aires.

EL BESO - Theater EL TINGLADO - Mario Bravo 948
Elke zondag 21hs en maandag 20hs. Voorstelling loopt tot medio december.
Entree ARS 120,-
Reserveren: www.teatroeltinglado.com.ar – 4863-1188
Korting: 2x1 met Club La Nación en Club ARNET

Geen opmerkingen:

Een reactie posten