maandag 23 december 2013

VIW meldt nieuwtjes van de Wereldschool

De Wereldschool heeft weer enkele vernieuwingen klaar staan. Om de kwaliteit en juiste leerlijnen te waarborgen veranderen enkele vakken van methoden.
Voor het vak 'Schrijven' gaat de Wereldschool werken met ‘Schrijven in de Basisschool’. Het schuin aan elkaar schrijven met een juiste didactiek wordt aangeboden in groep 3, 4 en 5. In januari 2014 zijn alle groepen klaar.
Vanaf groep 6 hebben we een typecursus in ons aanbod, zowel vanaf cd-rom als online.
Ook het leren lezen in groep 3 wordt aangepast. We hebben jaren met plezier en met goede resultaten gewerkt met Leeshuis. Deze methode gaat stoppen en nu stapt de Wereldschool over naar de methode Veilig Leren Lezen. Deze lessen zijn aan de leerling geschreven. Afbeeldingen van de nieuwe woorden en oefeningen zijn hieraan toegevoegd.
We hopen dat onze leerlingen met enthousiasme zullen beginnen met deze nieuwe materialen.

Ook is er een nieuwe speler in het afstandsonderwijs.

D-Teach is een nieuwe bvba die focust op distance teaching. De start-up biedt kinderen online studiebegeleiding aan, in een virtuele klas. “Website en webcam volstaan”, vertelt Lieselot Declercq. “Het maakt dus niet meer uit waar je je bevindt als leerling.” 
(Datanews Knack, 2012)
D-Teach is een pionier op het gebied van distance teaching in Vlaanderen. (Pienternet, 2012)
Welkom kids en ouders!
Graag stellen we D-Teach aan u voor. D-Teach staat voor Distance Teaching of afstandsonderwijs. De missie van D-Teach is om aan leerlingen van het basis- en secundair onderwijs kwaliteitsvol Vlaams onderwijs aan te bieden. Dit verloopt online via een virtuele klas met ervaren leraren.
D-Teach speelt in op de vaardigheden van de 21ste eeuw door gepersonaliseerd onderwijs aan te bieden dat gebaseerd is op de Vlaamse eindtermen. Meer info over D-Teach


In 1948 werd door stichting IVIO (Instituut Voor Individueel Onderwijs) de Wereldschool opgericht.  De Wereldschool bood toen vooral ouders die in de voormalige kolonie Indonesië woonden een oplossing voor het wegvallen van het Nederlandse onderwijs. Echter, in korte tijd zwermden de Nederlandse gezinnen uit over de wereld en werd vanuit veel landen een beroep gedaan op de Wereldschool. Ook gingen de Vlamingen gebruik maken van de Wereldschool. Voor het verkeer van huiswerk en leermiddelen werd grotendeels gebruik gemaakt van de post. De Wereldschool had tot ca. 15 jaar geleden nog een heuse postkamer, waar het te corrigeren huiswerk voor de docenten werd verzameld.
In haar geschiedenis heeft de Wereldschool 60.000 kinderen aan een diploma geholpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten