woensdag 19 maart 2014

BAFICI, Belgische producties in het festival van de onafhankelijke cinema in BA

De Belgische producties dit jaar in BAFICI zijn:

The Joycean Society

Een film van Dora Garcia, een kunstenares van Villabolid, Spanje. In minder dan een uur, sleurt de film je mee in het folië gezelschap van een boekenclub. Deze club bestaat uit fanatiekelingen van James Joyce die elkaar elke week ontmoeten in Zurich. Zij gaan dan pagina per pagina door het werk van Finnegans Wake, lijn bij lijn, woord voor woord. Het resultaat is een toegankelijk en originele amusements oefening. Deze film is verrassend en misschien echt wel goed, je weet nooit met festivalfilms.

The sound of Belgium, een film van Deville uit Halle, Brussel. Een film over de dansmuziek van Belgie. Van kermismuziek tot de New Beat en tot ver daarna. De New Beat kwam als het ware uit het niets in de jaren 80 en veroverde de wereld. Dit genre kwam uit ons kleine landje. Deze docu vertelt het verhaal van deze Belgische muziek. Het geluid van Belgie ontwikkelde zich tot een heuze wereldmuziek en zette ons landje op de wereldkaart, zonder dat we er zelf bij 'stil stonden'. Het kwam uit de Decap orgels ergens van de Kempen, over de Lilse bergen tot in de discotheken in NewYork. Een zalige film volgens het merendeel van de Canvaskijker.

Een Israelische film in samenwerking met Belgisch kapitaal is The Congres van Ari Folman. Een surrealistische futuristische tekenfilm.

Toemaatje voor de kleine en grote kindjes onder ons:

RIO, prachtige tekenfilm over de Braziliaanse papegaai, in Parque Centenario. Gratis op 5/4 om 19.30

Nog een toemaatje. Kijk goed naar de beginpagina van BAFICI dit jaar, komt jullie iets bekends voor? Buiten het logo uiteraard... Wie het mij als eerste vertelt, krijgt een koffietje in Recoleta Village !

Er is nog een Belgische productie maar de website van BAFICI wil niet meewerken. Dus tot hier voor vandaag.

De gratis voorstellingen zijn zonder inkomkaartje, naargelang de mensen die komen. Als de zaal vol is, sluiten de deuren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten