maandag 3 maart 2014

Nederlanders (net als de Fransen) houden landgenoten in het buitenland onder moeders vleugels

Politiek nieuws uit Nederland. Ook wel een belangrijk weetje voor Belgen in het buitenland...

Eelco Keij, Nederlander in New York en één van de initiatiefnemers destijds van de handtekeningenactie Nederlanders Blijven (tegen de mogelijke afschaffing van de dubbele nationaliteit voor Nederlanders die in het buitenland wonen).
(........QUOTE)
Er is goed nieuws – sterker nog: een primeur! Na de presentatie van het politiek manifest “Kapitale Connecties” donderdag 6 februari jl. in Nieuwspoort (Engels: “Fortunate Connections”, www.kapitaleconnecties.nl heeft D66 als eerste politieke partij van Nederland aangekondigd een aparte portefeuille voor Nederlanders in het buitenland op te richten naast een aparte Regio Buitenland.  Deze portefeuille was één van m’n speerpunten tijdens m’n campagne vorig jaar en ik ben heel blij dat D66 hier voor een parlementaire primeur zorgt. Daarnaast hoop ik dat ook andere partijen snel zullen volgen: het ontbreken van een aparte spreekbuis voor de kiezer vanuit het buitenland kan niet nu niet langer als onwetendheid worden afgedaan, maar als het moedwillig negeren van dit electoraat. PvdA, GroenLinks, CDA, VVD en andere partijen – laat van jullie horen!
(........)
Aangezien ‘wij’ vanuit het buitenland niet voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen kunnen stemmen, gelden voor ons de verkiezingen van het Europees Parlement!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten