zondag 17 augustus 2014

Swingend Baires met Belgische eerste viool


Het kunstenaarsgehalte in Buenos Aires van Belgische stempel, is onuitputtelijk. Naast fotografen, levensgenieters, geslaagde managers en beroemde grappenmakers, tangueras en componisten, hebben we ook een eerste viool.
Vrijdag 15 augustus, op moederkesdag, gaven Los Bronson Brothers een live show in La Playita. Het swingende sextet bestaat uit 6 topartiesten die muziek brengen uit de Amerikaanse nachtclubs van de jaren '50.


De leading voice of the band is Mel Muñiz, als Betty 'the duchess' Bronson. Naast haar authentieke zangstijl speelt zij ook de ukulele, trompet, en alt bugel.
Matias Luis Martinelli, beter gekend als Louie 'Mr Velvet' Bronson neemt de basguitaar en zijn vloure stembanden voor zijn rekening. Debbie 'Le Petit' Bronson ofte Marcela Galvan Alberti, een uitstekende clarinetiste, fantastische saxofoniste en een perfect getimberde voice. Julian Cerdeira als
Willie Red Pepper Bronson zingt en speelt de guitaar als een echte Bronson.

Nummer vijf, Matias Lourenco, Charles Doctor Bronson. Hij tokkelt op de contrabas en flirt met zijn stem om het swingende timbre van de band op toon te houden, dit naast de eerste viool, Nele Paelinck als Mary Bloody Bronson. Zij swingt, springt, charlestoned terwijl ze net die juiste


fiftie klank uit haar viool kan halen die het sextet tot een meer dan geslaagde band maakt.


De beste band in town? Als je Juan vrolijk uit een concert kan laten wandelen, mag je die stempel gerust gebruiken!Foto's kan ik je leveren ( facebook Los Bronson Brothers) maar voor de klank had je moeten afzakken naar La Playita. Misschien volgende keer?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten