dinsdag 17 februari 2015

Belgische journaliste onder Consulaire bescherming

De ambassadeur van België in Buenos Aires, Patrick Renault, heeft contact genomen met de Cancilleria om de vraag tot bescherming over te brengen van de Belgische Spaanse journaliste Teresita Dussart. Zij is verontrust door de vijandigheid aan haar adres van de officiële pers. Dussart heeft ook meegewerkt aan het tijdschrift LAMBIK.
In haar persoonlijke blog klaagt ze de tegenstrijdigheden aan in de zaak Alberto Nisman en in de verklaringen die werden afgelegd voor het gerecht na de dood van de onderzoeksrechter. Zij werd dadelijk geklasseerd als een spionne en een huurlinge van de CIA en de MOSSAD.


De journaliste voelt zich bedreigd door de uitbarstingen in de officiële pers en ging consulaire bescherming vragen aan de Belgische en de Spaanse ambassade. Ze kreeg steun van Brussel en de Belgische ambassadeur legde officieel een klacht neer ter bescherming van Teresita Dussart. 

Wie is Teresita Dussart? Zij werkte als verslaggeefster voor Franse kranten en had een internationaal pers programma op een radiozender in Argentinie. Door haar kritische houding werd ze reeds geruime tijd bestempeld als agente van een of verschillende buitenlandse geheime diensten. Zij heeft de naam dat ze de Argentijnse Presidente 'haat' en irrationeel aanvalt.

bron: Clarin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten