donderdag 20 augustus 2015

Belgie in Zuid Amerika


Op 17 juni opende in MACBA, Buenos Aires de tentoonstelling 'The Importance of Being...' met recent werk van veertig Belgische kunstenaars. Nadien is de tentoonstelling ook te zien in Brazilië, voordien in Cuba.  ‘The Importance of Being …’ 


Bruno Devos is de leidende figuur achter dit project. Samen met de Cubaanse Sara Gomez zet hij een dynamisch veeleisend en speels Belgie neer in het culturele open Zuid-Amerika. 

The importance of Being...is een initiatief van het Museo Nacional de Bellas Artes de Cuba. Zij nodigden Bruno Devos uit om een Hedendaagse Belgische Kunst tentoonstelling uit te bouwen. Hij kreeg als ondersteuning, Sara Alonso Gomez, mee. De curator van het Museo Nacional de BA de Cuba. Zij is specialiste in hedendaagse kunst en stak in dit project een frisse visie tussen Belgische Kunst en het Latijns Amerikaans publiek.
De tentoonstelling wil een brug slaan via kunst naar de economische, culturele en politieke uitwisseling tussen Belgie en Latijns Amerika. Dit door de herkenning en erkenning van beide werelden. Belgie is het vertrekpunt, Latijns Amerika is de uitkom. Sara brengt dit door haar keuze zeer specifiek in beeld. Een globale dynamische beweging gezien via het hart van Europa. 
-
MACBA – BUENOS AIRES, ARGENTINA, 17 JULY – 4 OCTOBER 2015

http://theimportanceofbeing.be/discover/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten