donderdag 27 september 2012

World Ticket Center deed onderzoek

Een bezoek aan een luchthaven is altijd een beetje vakantie. Of als het over afscheid of weerzien gaat van expats of emigranten, zijn het intense momenten. Nog vlug een koffietje voor je afscheid neemt, genieten van elkaar tot de allerlaatste minuut, zijn van die mooie momenten. Afscheid nemen en uitzinnige weerziens, het is een terugkerend fenomeen op luchthavens. Emotionele momenten van blijdschap of verdriet, intense momenten. 

'Hoe reist u van en naar de luchthaven als u op vliegvakantie gaat?' Deze vraag stelde de Nederlandse reisorganisatie World Ticket Center (WTC) in een telefonisch onderzoek aan meer dan 500 klanten. Het merendeel van de klanten, maar liefst 39%, gaf aan dat zij door familie of vrienden naar de luchthaven gebracht worden.
Rémi Wouters, Marketing Manager van World Ticket Center zegt dat hun klanten voor het vervoer van en naar de luchthaven behoefte hebben aan een bekende omgeving: “De meeste klanten geven aan dat zij door hun naasten naar de luchthaven gebracht worden voordat zij aan hun vliegreis beginnen. Het komt vaak voor dat de een voor de ander rijdt en andersom, deze gang van zaken is normaal geworden.”
Een opvallend gegeven uit het onderzoek is dat reizigers op de terugweg vaker door familie of vrienden opgehaald worden dan op de heenreis. Na een vlucht is het voor de reizigers erg fijn dat zij snel en comfortabel thuis komen, er wordt dus minder gebruik gemaakt van het openbaar vervoer en een extra overnachting in een hotel valt ook niet in de smaak. Daarnaast vinden vakantiegangers het fijn om tijdens de autorit naar huis hun eerste vakantieverhalen te delen met de mensen die dicht bij hen staan” aldus Wouters.
In een maatschappij die steeds harder wordt is het opvallend dat veel mensen voor dag en dauw opstaan om hun vrienden of familie naar het vliegveld te brengen of op te halen, want natuurlijk niet alle vluchten vertrekken op gunstige tijdstippen. Vanwege het prijsverschil boeken steeds meer mensen goedkope vliegtickets die midden in de nacht vertrekken of aankomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten