zondag 12 april 2015

El asado es la excusa perfecta...


"El asado es la excusa perfecta para cualquier motivo de reunión."
Saber popular

 En in Martin Fierro lezen we 'Todo bicho que camina va a parar al asador", wat wil zeggen: 'Elke kans die in je schoot wordt geworpen, mag je niet laten verloren gaan.' 

Twee spreekwoorden die zeker op het asado slaan bij Tom & Mireille. 
Alles was dan ook perfect. En alle ingrediënten waren aanwezig. 


Het was een zeer relaxe namiddag. Het eten om duimen en vingers van af te lekken, niet Max? Verloren reizigers werden opgepikt aan het station. Wijn en cola vloeiden rijkelijk. Het vuur knertste vrolijk op het ritme van de conversaties. De kleinsten speelden rugby, biljart, pingpong, klommen in de bomen, speelden in de waterton, op de touter en de afreis. 
Tom en Juan maakten een perfect asado. Elk stuk vlees, van lomo tot vacio, werd tot in de puntjes op tafel gezet.  Het koffietje bij de wortelcake en de flan smaakte als milde afsluiter. Tot in de donkere uurtjes was het gezellig keuvelen bij een navuurtje.


“Del asado se habla mucho, cada uno tiene su secreto inconfensable o algún dato heredado del padre. Aunque se publiquen libros, y más libros, y más libros de cómo hacer una buena carne, ningún texto parece superar la intuición del experto asador que cada argentino lleva adentro.”


 
kleine dienstmededeling: tutje en triest aapje gevonden( af te halen in Capital)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten