zondag 14 februari 2016

Feria de las colectividades

VIW in Argentinie organiseert de vertegenwoordiging van Belgie op de Patio Gastronomico op de markt van de gemeenschappen in Buenos Aires. Dit multiculturele feest zal doorgaan op 12 maart in Buenos Aires, Av de Mayo.
De markt is multicultureel en gastronomisch getint. Er zal een Reina de las Colectividades verkozen worden en de feria zal geopend worden met een stoet waar alle gemeenschappen aan meewerken.
Belgie zal er vertegenwoordigd zijn door ons, en iedereen is welkom. We krijgen 6 meter, twee tentjes en de rest moeten we zelf invullen.
Een Reina, of kandidaat Reina, hebben we al. Zij zal twee weken op voorhand oefenen olv de artistieke directeur van de stad Buenos Aires en daarna de hele dag rondjes lopen, de eerste maal in de traditionele klederdracht van Belgie, daarna in een gala outfit.

Azul Volpe (Stessens) heeft zeker een kans, als mooie Argentijnse met Belgisch bloed. Ze is 18, bijna 19 en begint in April aan de universiteit. Azul is artistiek en creatief. Op haar 16de nam ze deel aan de fotowedstijd VIW Chili-Argentinie en haalde haar foto het Vlaamse Parlement.

Verder, zoals de gastronomie het voorschrijft, mag iedereen iets lekkers verkopen. We houden het deze eerste keer, bij gebrek aan ervaring, op goed houdbare producten: koude gerechten of snoepjes. Schrijf je nu in, tot 19 februari, als je wil deelnemen als verkoper: inschrijving kost 500$, je zorgt zelf voor vrijwilligers die jou product verkopen en je ontvangt ook zelf. Er zullen twee tenten van 3x3 beschikbaar zijn, tafels en stoelen voor de verkopers, muziek en een professionele decoratie, verzorgd door museum Fernando Paillet en Pablo Verniers.

Aan de stoet zullen deelnemen: het Ballet van La Plata met de Belgische kleuren in hun kostuums, middeleeuwse ridders en BIXI, driewielers die voor het event zullen aangekleed worden door Pablo Verniers. Deze mensen komen gratis, laten we ze onthalen met de Belgische gastvrijheid met een koel drankje en broodjes (25 personen). Ook livemuziek voor hun dans is welkom...

Laten we er met z'n alleen een groot feest van maken!
wie zich geroepen voelt, mag deze tekst vertalen in het Spaans en/of Frans, dank je

Geen opmerkingen:

Een reactie posten